Olga Saleh verlaat de zwaarbewaakte rechtbank in Willemstad - foto: Dick Drayer

Olga Saleh-Kostrzewski verlaat de zwaarbewaakte rechtbank in Willemstad – foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – Advocate Olga Saleh-Kostrzewski heeft vanochtend hoger beroep aangetekend tegen de levenslange gevangenisstraf die vrijdag is opgelegd aan haar cliënt Elvis ‘Monster’ Kuwas. “Wij zijn heel erg teleurgesteld met dit vonnis, we hopen dat de zaak spoedig voor het Hof zal komen”, zegt Saleh-Kostrzewski.

 
Monster heeft het vonnis vrijdag via een livestream met teleurstelling, verdriet en woede aangehoord. De rechter oordeelde vrijdag dat Kuwas meedogenloos en gewetenloos is en in ruil voor een financiële vergoeding drie mensen, waaronder Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels, van het leven heeft beroofd.

Advocate Olga Kostrzewski in gesprek met Anneke Polak

‘Bizarre wending’
De andere twee verdachten, Carlos Pieter en Dangelo Damascus, werden in de zaak Magnus vrijgesproken, ondanks dat Kuwas tegen hen had verklaard. “We hadden zeker niet verwacht dat de zaak zo’n bizarre wending zou krijgen, dat de rechter de verklaringen van mijn cliënt in zijn zaak wel betrouwbaar zou achten en in de zaak van de andere twee verdachten niet betrouwbaar”, zegt de advocaat. Zij verwacht dat het hoger beroep binnen enkele maanden zal dienen.

 
Het Openbaar Ministerie reageerde vrijdag opgelucht. “Het onderzoeksteam heeft zich maandenlang volledig ingezet om het onderzoek Magnus af te ronden en tot een goed eind te brengen en gaat, versterkt door deze uitspraak, vastberaden en met toewijding verder met het onderzoek Maximus, het onderzoek naar de intellectuele daders.”
 
Door Anneke Polak