Kayla en Shukeea (12 jaar) hebben hard gewerkt om hun kaartje te kunnen kopen (foto: Elisa Koek)

Kayla en Shukeea (twaalf jaar) hebben hard gewerkt om aan een toegangskaartje te kunnen komen – foto: Elisa Koek

WILLEMSTAD – Variatie is misschien wel hét sleutelwoord dat het Curaçao North Sea Jazz Festival 2014 dekt. Afkomst, muziek, kleding, maar ook leeftijden verschillen enorm tijdens de twee dagen bij het World Trade Center.

 
Terwijl een deel van de bezoekers al tientallen jaren fan is van Rod Stewart of Juan Luis Guerra, zijn zaterdagavond de tieners ook duidelijk aanwezig. De twaalf, dertien en veertienjarigen verheugen zich al maanden op idool Bruno Mars.

Een reportage door Elisa Koek

 
Auto’s wassen, ontbijtjes maken en natuurlijk goede rapportcijfers. Een kaartje voor het NSJ-festival komt niet uit de lucht vallen voor de meeste tieners. “Ik ben maanden bezig geweest met klusjes doen”, vertelt de twaalfjarige Kayla. “Ik heb de helft zelf betaald en mijn vader en stiefmoeder de andere helft.”

 
Samen op stap
“Voor de kinderen is dit geweldig”, vertelt een trotse vader die op stap is met zijn tienjarige zoon en vriendjes van hem. “Het is compleet veilig hier. Ik kan zelf genieten en de kinderen ook.” Na het concert van Bruno Mars wil hij toch even kijken bij zijn eigen idool Chaka Khan. De kinderen vinden het best. “Mijn moeder zingt altijd mee met Chaka Khan”, vertelt één van hen.

 
Door Elisa Koek