Het publiek genoot van het energieke optreden van Janelle Monae - foto: Jeroen Jansen

Het publiek genoot van het energieke optreden van Janelle Monae – foto: Jeroen Jansen

WILLEMSTAD – Een complete verrassing voor velen, een cadeautje voor de fans die de Amerikaanse soul- en r&b zangeres Janelle Monae al langer kenden. Het Sir Duke podium aan het strand op het Curaçao North Sea Jazz terrein stoomde gisteravond.

 
“Voor haar ben ik gekomen. Het was echt geweldig, ze is muzikaal heel erg begaafd. Van dubsteb tot klassiek tot rap en ze heeft een dijk van een stem. Ze is een performer van hier tot Tokio”, zegt een fan na afloop van het concert.

Een reportage door Anneke Polak

Tussen de grote publiekstrekkers Juan Luis Guerra en Bruno Mars wist de jonge zangeres de harten van het Curaçaose publiek te stelen. “Ik moet nog even kijken naar Bruno Mars, maar ik denk niet dat het dit kan overtreffen.”

 
Rolmodel
Zangeres Giovanca noemt Monae een rolmodel voor de nieuwe generatie. “Ze is inspirerend, ik denk dat zij nog heel erg groot gaat worden.” Ook jazz-liefhebbers Jeroen Jansen en Arie Pieter Imhoff vinden dat zij vernieuwend is binnen haar genre.

 
Jansen: “Ze heeft alles. Zang, dans, theater, zo energiek. Je wordt omver geblazen door die dame. Monae is innovatief, we hebben heel veel op het festival staan wat uit het verleden komt, maar je moet ook vooruit kijken. Janelle Monae is voor mij de toekomst. Dit is hoe de muziek er over tien jaar uit komt te zien.”

 
Door Anneke Polak