Minister Nelson Navarro - foto: Leoni Leidel-Schenk

Minister Nelson Navarro – foto: Leoni Leidel-Schenk

WILLEMSTAD – De uitlatingen van minister van Justitie Nelson Navarro over MFK-leider Gerrit Schotte kunnen niet door de beugel en moeten gerectificeerd worden. Dat stelt de rechter in een kort geding.

 
Navarro had op Radio Direct gezegd dat als hem iets zou overkomen, dat men dan bij het MFK-Statenlid moest zijn. “Dat is een ernstige aantijging, want daarmee beschuldigt hij Schotte ervan een zware crimineel te zijn, bereid en in staat om een politieke tegenstander uit de weg te laten ruimen”, vindt de rechter.

 
Hij vervolgt: “Voor een dergelijke beschuldiging zal genoegzame grond moeten zijn, al helemaal wanneer die afkomstig is van de minister van Justitie, van wie wordt verwacht dat hij over meer informatie beschikt dan een willekeurige burger.” Binnen twee werkdagen moet Navarro op Radio Direct, waar hij op 24 juli deze uitlatingen deed, rectificeren.

 
Bliksem
Hij zei die ochtend op de radio: “Indien mij iets overkomt, indien ik buiten kom en ik struikel en mijn hoofd stoot, degene die hiervoor verantwoordelijk zal zijn is de heer Gerrit Schotte. Als ik daar buiten loop en ik word in mijn hoofd getroffen door de bliksem, degene die hiervoor verantwoordelijk zal zijn is Gerrit Schotte.” Navarro liet eerder weten de aanvallen van Schotte aan zijn adres beu te zijn.

 
Door Anneke Polak