Het Colombiaans consulaat was tegen het einde van de middag weer bereikbaar - foto: Anneroos Nigten

Het Colombiaans consulaat was tegen het einde van de middag weer bereikbaar – foto: Anneroos Nigten

WILLEMSTAD – De bommeldingen die vanmiddag binnenkwamen bij de centrale meldkamer van de politie waren vals. Dat bevestigt politiewoordvoerder Alfred Suarez. “Het doen van een valse bommelding is strafbaar, we zijn nog op zoek naar de dader of daders.”

 
Rond half twee vanmiddag kwamen er meerdere bommeldingen binnen. Om hoeveel bommeldingen het gaat, kan Suarez niet zeggen. De Hoogstraat werd ontruimd, waar onder meer het Colombiaans consulaat is gevestigd.

 
Ook het Venezolaans consulaat zou zijn ontruimd, maar ook over de locaties wil de politie geen uitsluitsel geven. “De locatie vind ik niet zo belangrijk, het gaat er om dat het vals alarm was.”

 
Bomverkenners
Een team van bomverkenners was ‘s middags op pad gestuurd. Hoe lang het onderzoek heeft geduurd, of er iets is aangetroffen en of het om één of meerdere verdachten gaat, daarover wil Suarez niets loslaten.

Door Anneke Polak