Politiewoordvoerder Alfred Suares

Politiewoordvoerder Alfred Suarez

WILLEMSTAD – Bij het Colombiaans en Venezolaans consulaat op Curaçao zijn vanmiddag rond half twee bommeldingen binnengekomen. Daarop zijn beide locaties ontruimd.

 
Jolijn Spijkerman werkt in het Triangle gebouw tegenover het Colombiaans consulaat in de Hoogstraat in Otrobanda. Zij vertelt dat de hele straat is ontruimd. “De politie deelde ons mee dat we naar buiten moesten. Eenmaal buiten mochten we niet terug om spullen op te halen en moesten we de straat uit, die is helemaal afgezet.

 
Er was volgens haar geen paniek. “We dachten eerst dat het om een oefening ging. De meeste mensen zijn maar naar huis gegaan, omdat we geen idee hebben hoe lang dit gaat duren.”

 
Renaissance Hotel
Politiewoordvoerder Alfred Suarez wil alleen bevestigen dat er meerdere meldingen zijn binnengekomen en dat een team van bomverkenners van de politie op meerdere locaties aan het werk is. Waarom er juist bij deze locaties een bommelding is gedaan, is niet bekend. Even ging het gerucht dat ook bij het Renaissance Hotel in Otrobanda een bommelding was maar een woordvoerder van het hotel ontkent dit.

 
Door Anneke Polak