Izaline Calister tijdens de repetitie, links bandleider/pianist Randal Corsen

Izaline Calister tijdens de repetitie, links bandleider/pianist Randal Corsen

WILLEMSTAD – Vanavond vindt bij het Avila Hotel een bijzonder concert plaats. Een gelegenheidsformatie van Curaçaose topmuzikanten komt dan samen onder leiding van pianist Randal Corsen. Om de ontwikkeling van de Curaçaose jazz te vieren.

 
Het is ook een eerbetoon aan het Curaçao North Sea Jazz Festival, dat in die ontwikkeling een belangrijke plaats inneemt. Steeldrummer Konky Halmeyer, gitarist Cedric Dandaré, drummer Marlon Conradus, percussionist Pernell Saturnino, zangeres Izaline Calister, bassist Eric Calmes en Corsen: ze doen allemaal mee aan dit feest.

Een reportage door Dick Drayer

Volgens Corsen bieden de verschillende podia deze week kansen voor de Curaçaose jazzmuziek. Niet alleen vanavond, maar vooral ook donderdag als een scala van artiesten een tribute brengt aan Rignald Recordino, Doble R.

 
Curaçaose jazz
Corsen ziet een gevarieerd concert voor zich: “Velen van ons hebben albums uitgebracht, daar gaan we verschillende nummers van spelen. Het moet een viering van Curaçaose jazz worden. Alle muzikanten die op het podium staan dinsdag hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van die muziek. Dat geldt ook voor de stukken die we uitgekozen hebben. We zoeken naar composities die echt wat te betekenen hebben, mijlpalen in de Curaçaose jazz.”

 
Door Dick Drayer