Raadsheer Bob Wit en commissielid Rieke Samson-Geerlings  - foto Today / Hilbert Haar

Raadsheer Bob Wit en commissielid Rieke Samson-Geerlings – foto Today / Hilbert Haar

PHILIPSBURG – De publicatie van het integriteitsrapport van Commissie Wit is met een week uitgesteld. Minister-president Sarah Wescot-Williams stelt dat door niet nader gespecificeerde onvoorziene omstandigheden de regering haar commentaar op het rapport nog niet heeft geratificeerd.

 
Wescot-Williams verwacht dit volgende week dinsdag te doen en zei dat het rapport vervolgens uiterlijk volgende week vrijdag – een week voor de verkiezingen – wordt vrijgegeven.

 
Raadsheer Bob Wit bood zijn eindrapport in juli aan Wescot-Williams aan, die het vervolgens binnen vier weken openbaar diende te maken, voorzien van commentaar van de regering.

 
Tweede rapport
Commissie Wit werd door de regering ingesteld nadat de Rijksministerraad vorig jaar september gouverneur Eugene Holiday opdracht gaf tot het instellen van een onafhankelijk onderzoek naar de integriteit van het bestuur van Sint Maarten. Het Wit-rapport staat los van het onderzoek dat door de gouverneur werd toevertrouwd aan PriceWaterhouseCoopers in New York. De publicatie van dit tweede rapport wordt binnenkort verwacht.

 
Onregelmatigheden
De Commissie Wit is zaken tegengekomen die zijn doorgegeven aan het Openbaar Ministerie (OM) voor nader onderzoek. Zolang het rapport niet openbaar is, wil het OM geen mededelingen doen over de aard van de aangemelde onregelmatigheden.

 
Door Hilbert Haar