Deva-dee Siliee en Maarten Schakel van Curaçao Cleanup

Deva-dee Siliee en Maarten Schakel van Curaçao Cleanup – foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – De stichting Curaçao Cleanup organiseert voor de tweede keer een nationale ‘vuilverzameldag’. Dit burgerinitiatief leidde vorig jaar tot de inzameling van een half miljoen kilo vuil in één ochtend.

 
Initiatiefnemers Deva-dee Siliee van Curaçao Cares en Maarten Schakel van Dolfijn FM vinden dat er zichtbare verbeteringen te zien zijn op het eiland na de eerste clean-up actie vorig jaar. “Maar we zijn er nog niet”, aldus de DJ. De organisatie wil ook aan bewustwording werken. Vorig jaar werd amper 48 uur na de clean up de eerste illegale vuildump op een van de schoongemaakte locaties in de wijk Santa Rosa gesignaleerd.

Dick Drayer sprak met verschillende initiatiefnemers over Curaçao CleanUp 2014

Zwerfvuil
Dit jaar wil de organisatie meer zwerfvuil ophalen. Daarom denkt Schakel dat er niet zoveel wordt opgehaald als vorig jaar. “Maar het nettoresultaat levert een schoner eiland op.” Siliee en Schakel hopen dat het aantal vrijwilligers op 20 september de tweeduizend deelnemers van vorig jaar zal overtreffen.

 
Door Dick Drayer