Alaric Smeets | Foto: Dick Drayer

Alaric Smeets – foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – De afgelopen week was Curaçao het decor voor de opnamen van de apocalyptische speelfilm ‘The Coast’. Althans voor de ‘teaser’ daarvan, want filmmaker Alaric Smeets is nog op zoek naar geld om de echte film te maken.

 
De jonge Curaçaoënaar is op het eiland vooral bekend door zijn indringende documentaire ‘Nostalgia’ over het leven en werk van componist, musicus en geheim agent Wim Statius Muller.

Dick Drayer was een middag op de set en maakte deze reportage

In de wereld van Hollywood, waar Smeets woont en gestudeerd heeft, is een teaser een absolute vereiste om überhaupt aan geld te komen. “Financierders willen alleen nog maar interesse tonen, als er iets te zien en van goede kwaliteit is”, zo legt Smeets uit op de set.

 
Kaart
Het team van 25 medewerkers en zestien acteurs, allemaal lokaal gerekruteerd, filmden op verschillende locaties, waaronder Caracasbaai, Hòfi Pastoor, Fuik en St. Joris. De teaser komt waarschijnlijk nog dit jaar uit. Volgend jaar hoopt Smeets al te kunnen beginnen met de echte film: “Daarmee zetten we Curaçao, na Tula, opnieuw op de kaart.”

 
Door Dick Drayer