De advocaten verlaten het Gerecht - foto: John Samson

De advocaten verlaten het Gerecht – foto: John Samson

WILLEMSTAD – De drie verdachten in de zaak Magnus – Elvis ‘Monster’ Kuwas, Dangelo Damascus en Carlos Pieter – hebben op de slotdag van de inhoudelijke behandeling de rechter een laatste maal toegesproken. Monster: “Kom met harde bewijzen en niet met verklaringen van horen zeggen, op basis waarvan er nu levenslang is geëist.”

 
Carlos Pieter kreeg als eerste het woord. Tijdens de inhoudelijke behandeling afgelopen woensdag wilde hij niets meer zeggen. Vandaag nam hij toch kort het woord. “Ik ben onschuldig, ik wil naar huis.”

 
Damascus heeft meer te zeggen, en pakt een brief erbij. Hij wil zijn verantwoordelijkheid nemen voor twee overvallen. “Maar ik word ook beschuldigd van de moord op Wiels en mijn vriend Bolle. Ik ben bereid om de eed zelfs af te leggen om mijn onschuld aan te tonen.”

 
‘Leugens’
Monster heeft ook een brief, waarin hij aangeeft dat er door het Recherche Samenwerkingsteam veel leugens worden verspreid. De 37-jarige verdachte ontkent de moord op Wiels te hebben gepleegd, en zegt ook in de andere twee moorden op Lionel Arnaud en Raikel Conception niet de schutter te zijn. “Ik weet dat de nabestaanden heel veel verdriet en pijn hebben, ik heb ook een oom verloren die niet is gevonden, een andere oom is geliquideerd en nog steeds is de dader niet gepakt. Ik weet wat pijn is.”

 
De rechter zal op 29 augustus een uitspraak doen. Wanneer de inhoudelijke behandeling van de vierde verdachte zal zijn, is nog niet bekend. Vanmiddag om vijf uur zal Burney ‘Nini’ Fonseca op vrije voeten worden gesteld.

 
Door Anneke Polak