Voorwaardelijke vrijlating Fonseca verrast publiek - foto: Dick Drayer

Voorwaardelijke vrijlating Fonseca verrast publiek – foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – De vermeende bemiddelaar tussen de opdrachtgevers en de uitvoerders van de moord op Helmin Wiels, Burney ‘Nini’ Fonseca komt vanmiddag vrij. Hij blijft verdachte en mag zijn zaak in vrijheid afwachten onder voorwaarde dat hij zijn paspoort inlevert en beschikbaar blijft voor justitie.

 
Nini reageerde emotioneel op de uitspraak. Gisteren pleitte hij nog dat hij ‘niets te maken heeft met deze zooi’ en ‘terug wil naar zijn vrouw en kinderen’. De rechter gaat mee in het pleidooi van advocaat Marije Vaders, dat Nini al elf maanden in voorarrest zit en er geen uitzicht is op het afronden van het onderzoek door het Openbaar Ministerie.

Aubert Wiels reageert op vrijlating Fonseca (bijdrage Dick Drayer)

Deceptie
“Dit is voor de familie totale deceptie. Ik ben geen jurist, de rechter zal het wel weten”, reageert Aubert Wiels verslagen. Terwijl broer Aubert elke dag aanwezig is in de rechtbank en zus Marvelyne Wiels de eerste twee dagen aanwezig was, houdt broer Werner zich afzijdig. “Ik ben niet naar de rechtbank gekomen en ik heb ook niet meegeluisterd. De zaak is in bekwame handen maar mijn broer komt er niet mee terug. Ik heb geen mening over de vrijlating van Fonseca”, reageert hij kort. “Het zijn erg emotionele dagen.”

 
Door Leoni Leidel-Schenk