Kleurrijk carnaval op Saba - foto: Hazel Durand

Kleurrijk carnaval op Saba – foto: Hazel Durand

THE BOTTOM – De negenendertigste editie van het zomercarnaval op Saba stond in het teken van flamboyante kostuums en levendige kleuren.

 
De grote parade is altijd het hoogtepunt van carnaval, al is het op Saba lastig om een grote parade samen te stellen vanwege de kleine populatie. “Het aantal feestvierders in de carnavalsgroepen was bescheiden maar sterk en kleurrijk,” blikt Saba Cultural Foundation Chairman Dave Levenstone terug.

Lisette Peterson leider van ‘Le Freaks Productions’ zegt: “Hoewel de voorbereiding van de parade veel werk was, is het een feest voor het hele team. We hebben alle kostuums gemaakt op Saba.” De kostuums van de carnavalsgroep Extravaganzas, die voor de tweede keer participeerde, beeldde verschillende dieren van het land en de onderwaterwereld van Saba uit.

Extravaganzas Troupe

De kosten van kostuums op Saba – 400 dollar – zijn niet zo hoog als op andere eilanden in het regio, maar toch te hoog voor de meeste Sabanen. Levenstone wil daar verandering inbrengen. “Ik heb gesproken met kostuummakers op Aruba om onze carnavalsgroepen te helpen voor de veertigste editie”, zegt Levenstone. Nu krijgen de carnavalsgroepen al hulp vanuit in St. Maarten en Trinidad.

Door Hazel Durand