Heerenveen en Lippinkhof putten zich uit in verontschuldigingen op Bonaire | foto: Belkis Osepa

Heerenveen (L) en Lippinkhof putten zich uit in verontschuldigingen op Bonaire | foto: Belkis Osepa

KRALENDIJK – “We bieden Bonaire onze excuses aan voor de vertragingen van de afgelopen tijd.” Directeur Edward Heerenveen ging diep door het stof tijdens een uitleg over oorzaken van de vertragingen tegenover de journalisten die zich hadden verzameld in de vergaderzaal van Flamingo Airport.

Insel Air hoopt dat met nieuwe dienstregelingen en rechtstreekse verbindingen tussen Aruba en Bonaire, de service verbeterd wordt.

Belkis Osepa in gesprek met Edward Heerenveen

Jurgen Lippinkhof spreekt op Bonaire over de nieuwe dienstregelingen

Heerenveen en commercieel directeur Jurgen Lippinkhof somden de oorzaken op waarom de luchtvaartmaatschappij de betalende passagiers geen goede service kon verlenen: door technische mankementen, financiële problemen door vastgehouden geld in Venezuela, geen vervangende vliegtuigen en door veelvuldig onderhoud van de vliegtuigen, stapelden de vertragingen zich op.

Benadeeld
“We hebben heel veel klachten gehoord. Passagiers waren heel erg boos. Ze hebben gelijk. Daarom leggen we uit, waarom we de vertragingen niet konden oplossen”, aldus Heerenveen. Hij zegt dat niet alleen Bonaire benadeeld werd. Ook Aruba en andere bestemmingen van Insel Air. Wel vindt Heerenveen dat het luchtvaartbedrijf al het mogelijke heeft gedaan dat haalbaar was op dat moment. “We hebben nooit passagiers laten staan. Ze zijn vervoerd, zelfs tot één uur in de ochtend.”

Insel Air krijgt binnenkort twee Fokker 50’s extra op de route naar Bonaire. In totaal zijn er dan vijf vliegtuigen die tussen de eilanden vliegen. Er zal altijd een reserve vliegtuig staan.

Aruba
Binnenkort komt Insel Air met een nieuwe dienstregeling en rechtstreekse vluchten tussen Bonaire en Aruba, informeert Jurgen Lippinkhof. “We zijn bewust van de problemen met de connecties vanuit Curaçao naar de andere bestemmingen. We gaan nu structureel direct naar Aruba vliegen.”

Door Belkis Osepa