MFK-leider Gerrit Schotte - foto: Anneke Polak

MFK-leider Gerrit Schotte – foto: Anneke Polak

WILLEMSTAD – MFK-parlementariër Gerrit Schotte is niet gediend van de ferme uitspraken die minister Nelson Navarro van Justitie heeft gedaan op de lokale radio. De minister gaf aan dat als hij dood neervalt op de stoep, dat het de schuld van Schotte zou zijn.

“Navarro heeft mij de oorlog verklaard. Gisteravond liet hij op televisie al weten dat hij wist wat er zou komen. De politiek speelt kennelijk ook bij Justitie een rol”, aldus Schotte. Navarro wil niet reageren en geeft slechts aan ‘de aanvallen van Gerrit Schotte beu te zijn’.

Paniekvoetbal
Het MFK-Statenlid vindt dergelijke uitlatingen niet passen bij een minister die van huis uit advocaat is. “Ik begrijp zijn defensieve taal niet. Het lijkt op paniekvoetbal. Het geeft aan dat hij incapabel is, als hij zich kennelijk zo moet verdedigen.” Schotte stelt dat iedereen zich momenteel onveilig voelt op Curaçao en dat het niet Schotte is die voor de veiligheid moet zorgen, maar Navarro zelf.

Huiszoekingen
Aanleiding voor de ruzie is de arrestatie van oud-minister George Jamaloodin (MFK) van Financiën, die vanochtend vroeg bij een appartement aan de Seru Loraweg werd aangehouden. In deze woning maar ook bij twee woningen in Steenrijk en Steenen Koraal zijn huiszoekingen gehouden, waarbij spullen in beslag zijn genomen. “Er werden ook huiszoekingen verricht bij een hotel in de binnenstad en een bedrijfspand in Saliña”, stelt het OM zonder aan te willen geven om welk hotel en welk pand het gaat.

Twee dagen langer vast
Jamaloodin is vanmiddag in verzekering gesteld voor twee dagen. Mocht het Openbaar Ministerie de oud-minister nog langer vast willen houden, zal de rechter-commissaris zich daar morgen over buigen. “Hij mag, afgezien van zijn advocaat en de reclassering, voorlopig geen contact hebben met de buitenwereld”, zo laat het OM weten.

Schotte heeft de moeder van Jamaloodin vanmiddag bezocht, en zij maakt het naar omstandigheden goed, stelt de MFK-leider. Over zijn oud-minister zegt hij: “Onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Ik hoop dat ze hun zaak goed voor elkaar hebben. We zijn inmiddels veertien maanden verder na de moord op Wiels.”

Door Anneke Polak