De 15-jarige Luigino Winklaar die is ontsnapt uit de justitiële jeugdinrichting. Foto KPC

De 15-jarige Luigino Winklaar die is ontsnapt uit de justitiële jeugdinrichting. Foto KPC

WILLEMSTAD – De 15-jarige Luigino Winklaar is vanmiddag iets na twaalf uur opnieuw ontsnapt uit de Justitiële Jeugdinrichting Curaçao (JJIC). Op 25 april wist hij ook al te ontsnappen, maar werd toen twee weken later weer gevonden.

Het is vooralsnog niet duidelijk hoe hij heeft kunnen ontsnappen, laat politiewoordvoerder Alfred Suarez weten. Luigino Winklaar is 1.79 meter lang, lichtbruine huidskleur, zwart kort haar en donkere ogen. Omdat de jongen minderjarig is, wordt niet bekendgemaakt waarvoor hij vastzit in de jeugdinrichting. In een huis in de wijk Papaya werd de jongen de vorige keer aangetroffen, waarna hij teruggebracht werd naar de inrichting in de Rembrandstraat.


Klopjacht
Naast Winklaar wist ook de 16-jarige Sherlendo Carmelia op 25 april uit JJIC te ontsnappen. Uit de SDKK-gevangenis ontsnapten kort daarop, op 15 mei, de 26-jarige Liomar Winklaar en de 23-jarige Eni Carmelia. Na een klopjacht werden de broers in Sint Willibrordus opnieuw aangehouden, Winklaar werd op 23 juni ook in Papaya aangehouden.
De broers Carmelia zitten vast wegens een verkrachtingszaak, de oudere Winklaar zit vast wegens een dubbele moord. Het onderzoek naar de eerdere ontsnappingen is nog altijd niet afgerond.

Door Anneke Polak