Suzette Moses-Burton. Foto Today / Hilbert Haar

Suzette Moses-Burton. Foto Today / Hilbert Haar

PHILIPSBURG – Suzette Moses-Burton, St. Maarten’s voormalige HIV/Aids programma manager and tegenwoordig Executive Director van het Global Network for People living with HIV (GNP+) is aan een tragedie ontsnapt op weg naar de twintigste internationale Aids-conferentie die zondag in Melbourne, Australië, begint.

 
Moses-Burton nam de Malaysia Airlines vlucht via Kuala Lumpur naar Melbourne 24 uur voor de fatale vlucht die in het luchtruim van de Oekraïne werd neergeschoten. Moses-Burton klaagde kort voor de ramp bekend werd nog over de klantenservice van de luchtvaartmaatschappij nadat ze 6.5 uur vertraging had opgelopen. Zij is inmiddels veilig in Melbourne aangekomen.

Moses-Burton betreurde op haar Facebook-pagina het verlies van Joep Lange en zijn partner Jacqueline van Tongeren die een dag na haar op weg gingen naar Melbourne maar omkwamen bij de vliegramp. Lange was de directeur van het Amsterdam Institute for Global Health and Development en een voormalige voorzitter van de International Aids Society.
Moses-Burton ontving talrijke berichten van medeleven op haar Facebook-pagina.

Vrouw van het Jaar

De Engelstalige krant Today verkoos Moses-Burton in 2008 tot Vrouw van het Jaar voor haar werk als HIV/Aids programma manager en voor het bedenken van de Red Campaign die de bewustwording van HIV/Aids in St. Maarten sterk heeft bevorderd.

Door Hilbert Haar