Jesurun was trots op Curaçao (foto: Elisa Koek)

Jesurun was trots op Curaçao (foto: Elisa Koek)

WILLEMSTAD – De op Aruba geboren Kevin Jesurun was gisteren één van de passagiers aan boord van de Malaysia Airlines vlucht. Jesurun woonde op Curaçao en was geen onbekende op het eiland. Hij maakte gretig gebruik van elke gelegenheid om de Curaçaose vlag te laten wapperen.

 
Gisteren stortte de MH-17 van Amsterdam naar Maleisië neer op Oekraïens grondgebied. De kans is groot dat het vliegtuig per ongeluk uit de lucht is geschoten. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven.


In 2010 kwam Jesurun even groot in het lokale nieuws tijdens de Wereldkampioenschappen Voetbal. Jesurun werd toen volgens ooggetuigen aangevallen, omdat hij met de Spaanse vlag liep. Dit zorgde voor onrust op het Wilhelminaplein na de wedstrijd Nederland-Spanje. Op de beelden was te zien dat Jesurun behalve een Spaanse vlag ook een Nederlandse vlag bij zich had en daarbij een Curaçao t-shirt droeg.

Jesurun tijdens het WK in 2010 (foto: Versgeperst.com)

Jesurun tijdens het WK in 2010 (foto: Versgeperst.com)

Vieringen
Niet alleen tijdens het WK liet Jesurun zich zien. Tijdens een wake tegen geweld of nationale vieringen was hij vaak te herkennen aan kleding of vlaggen van Curaçao, Aruba of andere landen. Hij verwelkomde honkballer Vladimir Balentien met een geschilderd spandoek in verschillende talen. Jesurun werd 43 jaar.

Door Elisa Koek