De inhoud van de drastische maatregelen laat nog even op zich wachten (foto: Elisa Koek)

De inhoud van de drastische maatregelen laat nog even op zich wachten (foto: Elisa Koek)

WILLEMSTAD – Meer fouilleren en patrouilleren zijn de maatregelen die vandaag en gisteren zijn gestart. Niet erg drastisch, maar volgens Minister van Justitie Nelson Navarro volgen er meer acties. Wat deze acties zijn, blijft nog in het midden. “Hopelijk kan ik volgende week meer vertellen”, zei hij tijdens de persconferentie.

 
Ook premier Ivar Asjes had ideeën over de aanpak van criminaliteit op Curaçao. Hij wil de in 1989 goedgekeurde Lei di Bion invoeren. “Er is niet altijd supervisie op wat er gebeurt bij verschillende jeugdinstanties. Dit willen wij veranderen en jongeren begeleiden in hun ontwikkeling zodat zij niet bij een gang terechtkomen.”

Minister president Ivar Asjes aan het woord

Na het schietincident op vliegveld Hato dinsdag is er volgens Navarro meteen actie ondernomen. “We waren al bezig met plannen, maar hebben deze sneller ingevoerd dan gepland.” Vanaf vandaag patrouilleert er meer politie op straat en gisteren is de Koninklijke Marechaussee begonnen met patrouilleren op het vliegveld. “De beveiliging op Hato heeft dinsdag compleet gefaald daarom hebben we meteen de marechaussee ingeschakeld.”

Meewerken
Bij de maatregelen die nog moeten komen zijn onder andere het Vrijwilligerskorps Curaçao en de Curaçaose militie betrokken. “De militie bestaat uit getrainde en gedisciplineerde mensen die wij goed kunnen gebruiken”, vertelt Asjes. “In samenwerking met alle partijen zullen wij nieuwe maatregelen treffen. In de tussentijd moet iedereen meewerken aan het veiliger maken van het eiland. De politie heeft groen licht gekregen om iedereen overal te fouilleren.”

Door Elisa Koek