Minister Nelson Navarro - foto: Leoni Leidel-Schenk

Minister Nelson Navarro – foto: Leoni Leidel-Schenk

WILLEMSTAD – De politievakbond NAPB heeft vanavond forse kritiek geuit op minister van Justitie Nelson Navarro. “Toen de minister aantrad sprak hij de criminelen toe met de woorden ‘fasten your seat belts’. Helaas moeten we constateren dat het niet de criminelen zijn voor wie deze woorden gelden.”

De leden van de politie en de gemeenschap zijn degenen die slachtoffer zij van het slechte beleid van de minister van Justitie, zo stelt de NAPB. “In plaats van criminelen te vervolgen, begint hij met vervolging van leden van de het politiekorps. Dit draagt niet bij aan de strijd tegen criminaliteit.”

Minder privacy
Ondertussen probeerde Navarro in een toespraak op televisie de bevolking vertrouwen te geven in de aanpak van criminaliteit. “Vanaf nu, sinds vandaag, zijn er drastische maatregelen ingevoerd in de strijd tegen de criminaliteit. Deze hebben grote gevolgen voor de privacy van de bevolking, maar nu meer dan ooit moeten we in actie komen tegen de criminaliteit.”

Ta basta awor
Wat deze maatregelen inhouden, maakte hij niet bekend. “Ik kan niet op televisie of radio vertellen wat de maatregelen zijn, want iedereen luistert mee. Maar in de Raad van Ministers vanochtend hebben we besloten: Ta basta awor, het is echt genoeg nu.”

Spoeddebat
De maatregelen zullen in elk geval tot het einde van het jaar gelden, sprak de minister van Justitie. Ondertussen heeft de oppositie in een brandbrief aan de Statenvoorzitter verzocht om binnen twee dagen een openbare vergadering te beleggen waarin premier Ivar Asjes en Navarro tekst en uitleg moeten geven over hoe zij denken de criminaliteit aan te pakken.

Door Anneke Polak