Wassila Hachchi - foto: Jamila Baaziz

Wassila Hachchi – foto: Jamila Baaziz

DEN HAAG  – De Raad van State moet ‘zo spoedig mogelijk’ onderzoek doen naar het conflict over de begroting van Aruba.

Dat liet Tweede Kamerlid Wassila Hachchi (D66) dinsdag mede namens het CDA weten.

Uit de antwoorden over het Nederlandse optreden, die minister Ronald Plasterk dinsdag naar de Kamer stuurde, blijkt volgens Hachchi dat er vragen blijven over de rechtmatigheid van het besluit van de Rijksministerraad. Ook de rol van het College financieel toezicht (Cft) dat het onderzoek gaat doen wordt daarin niet genoeg toegelicht. “Er moet een derde partij naar kijken en de Raad van State is daar de uitgelezen partij voor”, aldus Hachchi. Het orgaan moet ‘helderheid geven’ in de zaak. Volgens haar komt het kabinet niet met een oplossing voor het conflict.

Hachchi zei eerder al dat zij elke twijfel over de rechtmatigheid van het handelen van de Rijksministerraad wil wegnemen.

Door Jamila Baaziz