MEP-leider Evelyn Wever-Croes. Foto: Ariën Rasmijn

MEP-leider Evelyn Wever-Croes – foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD — Oppositieleider Evelyn Wever Croes zegt het niet eens te zijn met de hongerstaking van premier Mike Eman. “Een hongerstaking is in mijn ogen niet de juiste stap.”

 
Aan de andere kant zet ze kanttekeningen bij de houding van minister Ronald Plasterk (Koninkrijksrelaties) ten opzichte van Aruba. Mocht Eman zijn actie staken en naar Den Haag gaan, dan is MEP bereid hem te steunen.

Ariën Rasmijn in gesprek met Evelyn Wever-Croes

Voorwaarden
Croes zegt niet te begrijpen waarom minister Plasterk meent voorwaarden te kunnen stellen in zijn correspondentie met minister van Financiën Juan David Yrausquin. Ook begrijpt de MEP-leider niet waarom Nederland ervoor kiest nu in te grijpen, terwijl de begroting van 2013 volgens haar veel slechter in elkaar stak en er niets werd gedaan door Nederland.

 
Aan de andere kant heeft Aruba volgens Croes te weinig tegengas gegeven tijdens de onderhandelingen. Een honger stakende premier is bovendien geen oplossing. “Dit soort zaken moet je aan tafel bespreken en oplossen”, aldus Croes. “Ik weet ook niet precies waarom hij dit heeft gedaan, omdat ik niet alle feiten ken.”

 
Onderhandelen
De partijleider heeft al eerder een dringend beroep op de premier gedaan om zijn hongerstaking te beëindigen en naar Nederland te gaan om te onderhandelen. “Als wij als oppositie daar een rol in kunnen spelen, dan doen wij dat graag.”

 
Door Arien Rasmijn