Mike Eman zegt in hongerstaking te gaan - foto: Ariën Rasmijn

Mike Eman zegt in hongerstaking te gaan – foto: Ariën Rasmijn

ORANJESTAD – Premier Mike Eman zegt dat Aruba niet onderhandelt over haar autonomie en budgetvrijheid. Daarom gaat Eman in hongerstaking tot de begroting van 2014 alsnog door gouverneur Fredis Refunjol wordt ondertekend.

Ariën Rasmijn in gesprek met Mike Eman

De Rijksministerraad besloot vandaag via een aanwijzing dat de gouverneur geen handtekening mag neerzetten tot de begroting is onderzocht door onder meer het College financieel toezicht (Cft).

 
Ramkoers
De premier zegt dat Nederland bij het maken van afspraken steeds een andere interpretatie aanhield en dat premier Mark Rutte heeft aangezet op een ramkoers met Aruba. Eman wil desnoods via internationale weg een geschillencommissie voor staatkundige kwesties binnen het Koninkrijk oprichten.