foto WK beleving

KRALENDIJK – De beleving van het Wereldkampioenschap voetbal op Bonaire is gezelliger dan in Nederland.

 
Dat vindt een aantal Nederlandse vakantiegangers die speciaal naar een strandbar in Kralendijk zijn gegaan om de wedstrijd tussen Nederland en Argentinië te kijken. “Ik besteed hier zelfs meer aandacht aan het WK dan in Nederland”, zegt Reneé Verhoosel uit Oosterbeek.

Een reportage door Belkis Osepa

“Ik kijk meestal thuis met een aantal mensen. Hier is het heel erg leuk en gezellig”, zegt Verhoosel. Zij had op Bonaire niet zoveel Oranjefans verwacht. Ook Henk Cousijn kijkt verbaasd in het rond. Hij is net een aantal dagen op het eiland. “Nee, ik had het eerlijk gezegd niet verwacht, zo ver van Nederland. Iedereen doet mee. Het is hier spannender dan in Nederland.”

 
Bitterballen
Het mooie weer op Bonaire speelt een grote rol bij de vakantievierders. Hans Sieval uit Lelystad zit uitgezakt op zijn strandstoel met een biertje in de hand. “Zo relaxt op het strand naar voetbal kijken, dat hebben we in Nederland niet. In Nederland is het nu slecht weer. Ik kan beter hier zitten.” Zoon Quinten van twaalf jaar merkt op dat hij thuis heel anders naar het WK kijkt. “Juichend op de bank met bitterballen. Hier is het gezelliger en het is warmer.”

 
Door Belkis Osepa