Milieuactivist Rueben Thompson - foto: Hilbert Haar

Milieuactivist Rueben Thompson – foto: Hilbert Haar

PHILIPSBURG – Aan de vooravond van de dag van de kandidaatstelling voor de verkiezingen op 29 augustus zijn twee partijen plotseling uit de race gestapt: de Concordia Political Alliance en Citizens for Positive Change (CPC).

 
CPC is de partij die is opgericht door milieuactivist Rueben Thompson. De voornaamste reden is dat Thompson er niet in is geslaagd een kandidatenlijst bij elkaar te krijgen. Volgens de partij heerst er angst onder potentiële kandidaten voor politieke repercussies als ze met Thompson in zee zouden gaan.

 
Donderdagmiddag liet Jeffrey Richardson van de Concordia Political Alliance (CPA) weten dat hij samen met de jonge onderneemster Ameera Groeneveldt op de lijst gaat van de National Alliance. Bij de verkiezingen in 2010 had de CPA ook maar twee kandidaten en die wonnen samen maar 128 stemmen.

 
Traditionele drie
Er zijn nu nog zes partijen over: de traditionele drie – Democratic Party, United People party en National Alliance – en drie nieuwelingen: de Social Reform Party, de One Sint Maarten People Party en de United Sint Maarten People party.

 
Door Hilbert Haar