wk 1

Teleurgestelde Brazilië supporters – foto: Elisa Koek

WILLEMSTAD – Groen, geel en oranje waren de kleuren op Curaçao tijdens de Wereldkampioenschappen Voetbal. Behalve supporters van Nederland, is een groot deel van Curaçao groot fan van Brazilië. Helaas is voor beide landen de kans op de wereldbeker verkeken.

 
“Vroeger was iedereen voor Brazilië”, vertelt een Brazilië supporter. “Nu weten we dat we bij het Koninkrijk horen. Veel mensen zijn dus voor Brazilië en Nederland. Dat geeft ons twee kansen, maar helaas is dat dit jaar niet genoeg.”

Een reportage door Elisa Koek

Het Brazilië-gevoel op Curaçao begon al in de jaren zeventig. “Iedereen was fan van Edson Arantes do Nascimento, beter bekend als Pelé”, vertelt een groepje mannen rond de zestig. “Sindsdien leeft Brazilië op Curaçao en dit geven we door aan de jeugd. Het Oranjegevoel hebben we natuurlijk ook.”

 
Finale
De twee favorieten treffen elkaar zaterdag voor een wedstrijd om de derde plaats. Zondag gaan Duitsland en Argentinië de strijd met elkaar aan. Duitsland lijkt op Curaçao ook heel wat fans te hebben. “Sinds Duitsland in 2010 derde werd, ben ik voor Duitsland”, vertelt een dame gehuld in een Duits tenue. “Ik ben niet voor Brazilië, niet voor Nederland, maar alleen voor Duitsland. Ik voel me super, we hebben Brazilië omver gereden als een trein en dit doen we zondag ook met Argentinië.”

 
wk 3

 
Door Elisa Koek