Oranjekoorst op Saba - foto: Hazel Durand

Oranjekoorst op Saba – foto: Hazel Durand

THE BOTTOM – Saba juicht massaal voor Nederland tijdens het WK. Sabanen verzamelden zich de afgelopen weken bij populaire lokale bars met fluitjes, sirenes, oranje t-shirts en oranje kostuums. Ook vandaag trok Saba erop uit om Nederland te ondersteunen tijdens de halve finale tegen Argentinië.

 
“Ik steun Nederland omdat ik een Nederlands paspoort heb”, zegt voetbalfan Voltaire Simmons. Aan het einde van de maand word ik betaald door Nederland ook al is het in Amerikaanse dollars. Ik blijf loyaal aan het Nederlandse team of ze nou wereldkampioen worden of niet.”

 
Parade
De oranjekoorts sloeg op het eiland vanaf de eerste wedstrijd toe en liet ook gezaghebber Jonathan Johnson en de eilandraadsleden op het puntje van hun stoel zitten in een van de lokale kroegen. Nadat Nederland zaterdag won van Costa Rica, ontstond er zelfs spontaan een parade in het stadje.

 
De teleurstelling was dan ook groot nadat Nederland vandaag na penalty’s verloor van Argentinië. Dit jaar was er ook veel steun voor Colombia, omdat het eiland een grote Colombiaanse gemeenschap heeft.

 
Door Hazel Durand

unnamed (1)