Helmin Wiels, afgedekt na de moord op het strand van Marie Pampoen - foto: Dick Drayer

Helmin Wiels, afgedekt na de moord op het strand van Marie Pampoen – foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – De politie heeft dinsdagochtend opnieuw een arrestatie verricht in de moordzaak Helmin Wiels. Een 36-jarige Curaçaoënaar, Michael L. is aangehouden in de wijk Koraal Specht. Daar viel een Arrestatie Team van het Korps Politie Curaçao een woning binnen. Ook in een opstal in West Groot Sint Joris, ten noorden van Willemstad is huiszoeking verricht.

 
Michael L. wordt verdacht van (poging tot) afpersing, dan wel het voorbereiden van afpersing van de opdrachtgevers van de moord op Helmin Wiels. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) speelt hij een rol in de financiële afwikkeling tussen de uitvoerders en opdrachtgevers van de moord.

 
Intellectuele daders
Wie de opdrachtgevers zijn is nog niet bekend. Deze arrestatie geeft aan dat er zicht is op de intellectuele daders. Het Openbaar Ministerie heeft vorig jaar al gezegd te weten wie opdracht heeft gegeven, maar nog niet voldoende bewijs te hebben om tot arrestatie over te kunnen gaan. Het OM noemt ook nu geen namen.

 
In deze zaak zitten vier verdachten vast. Zij moeten zich op 4 augustus verantwoorden voor de moord op de bekende politicus Wiels. Die werd op 5 mei 2013 doodgeschoten op het strand van Marie Pampoen, even ten zuidoosten van Willemstad.

 
Door Dick Drayer