Cerilio Soleana (r)

Cerilio Soleana (r)

KRALENDIJK – Cerilio Soleana (17) tekende vandaag met de Major League honkbalclub Cincinnati Reds. Een mijlpaal voor Bonaire, want het is voor het eerst dat een Bonairiaan op zijn geboorte-eiland tekent bij een professionele Amerikaanse honkbalclub.

 
Vader Eric Soleana is trots. “Hij is zich al heel lang aan het voorbereiden. Zijn ambitie was om op professioneel niveau honkbal te spelen. Dat is nu werkelijkheid geworden.”

 
Cerilio Soleana ging vanmorgen naar het notariskantoor Schouten waar het heuglijk feit plaatsvond. Omringd door familie, vrienden en zijn scout, zette hij zijn handtekening op het contract met Cincinnati Reds.

 
Visum
Cerilio Soleana moet zijn visum nog krijgen. Zodra dat geregeld is, reist hij direct door naar de Verenigde Staten voor zijn trainingen. Volgens vader Eric is dat ook een mijlpaal voor Bonaire. “In het verleden gingen spelers eerst naar de Dominicaanse Republiek.”

 
Cerilio Soleana heeft zijn middelbare school afgemaakt op Bonaire en heeft het afgelopen jaar de MTS gevolgd op Curaçao. Het contract met Cincinnati Reds garandeert Cerilio Soleana een stabiele opleiding en baan voor de toekomst, aldus vader Eric Soleana.

 
Door Belkis Osepa

Cerilio Soleana