Minister Ronald Plasterk - foto: Leoni Leidel-Schenk

Minister Ronald Plasterk – foto: Leoni Leidel-Schenk

ORANJESTAD — De Rijksministerraad en de Nederlandse regering hebben vandaag middels een persbericht laten weten dat ze gouverneur Fredis Refunjol volledig steunen.

 
“De gouverneur van Aruba handelt met het niet direct tekenen van de begroting volledig binnen zijn bevoegdheden. Hij heeft de steun van de Rijksministerraad, en de volle steun van de Nederlandse regering, minister-president Rutte en de minister van Koninkrijksrelaties”, zo laat minister Plasterk (BZK) weten.

 
De woordvoerder van Plasterk, Tijs Manten, wil geen reactie geven op de aantijgingen van machtsmisbruik van minister Juan David Yrausquin van Financiën. “De gouverneur handelt binnen zijn bevoegdheden en verder heb ik geen behoefte om verder in te gaan op alle aantijgingen van minister Yrausquin, of ex-minister moet ik eigenlijk zeggen.”

 
Door: Ariën Rasmijn