Locatie van de nieuwe elektriciteitscentrale - foto: Hazel Durand

Locatie van de nieuwe elektriciteitscentrale – foto: Hazel Durand

THE BOTTOM – Saba Electric Company (SEC) is deze week gestart met de eerste fase van de constructie van de nieuwe elektriciteitscentrale.

 
Het project wordt gefinancierd door SEC en de Nederlandse ministerie van Economische Zaken. “De nieuwe elektriciteitscentrale was een investering voor Saba om de efficiëntie van het bedrijf te verbeteren en de tariefstructuur te handhaven”, zegt de voorzitter van de Saba Electric Company Ray Hassell.

 
Locatie
De nieuwe elektriciteitscentrale komt op de weg naar de haven, maar een paar treetjes hoger dan waar de oude elektriciteitscentrale nu staat. De bouwplek van ongeveer 10.000 vierkante meter is gekozen omdat het bescherming biedt tegen de elementen, vooral tijdens stormen en hoge golven. Momenteel moet bij slecht weer de elektriciteitscentrale worden uitgeschakeld om te voorkomen dat het zeezout de motoren beschadigd.

 
Constructie
De eerste fase van de constructie zal ongeveer vijf maanden in beslag nemen. Het is al sinds 10-10-10 de bedoeling dat Saba en St. Eustatius in hun eigen energievoorziening gaan voorzien. Tot nu toe gaat de energievoorziening via GEBE St. Maarten.

 
Door Hazel Durand