Gezaghebber Jonathan Johnson met een aantal vrijwilligers - foto: Hazel Durand

Gezaghebber Jonathan Johnson met een aantal vrijwilligers – foto: Hazel Durand

THE BOTTOM – Negentien Sabanen die het koninklijk bezoek in november een succes maakten hebben woensdag een inhuldigingsmedaille gekregen. De vrijwilligers kregen de medaille opgespeld door gezaghebber Jonathan Johnson.

 
“Omdat het niet mogelijk was om iedereen tijdens het eerste bezoek van het koninklijke paar te herkennen, besloot de koning inhuldigingsmedailles uit te delen om zijn waardering te uiten”, zegt Johnson.

 
Culturele diversiteit
“Het koninklijk paar heeft echt van hun bezoek genoten. Mensen praten nog steeds over deze feestelijke viering. Alles vertegenwoordigde een krachtig beeld van de veerkracht van Sabanen in het verleden alsmede de culturele diversiteit van ons eiland vandaag”, aldus Johnson. Vrijwilligers op de andere vijf eilanden hebben ook medailles opgespeld gekregen.

 

Koning en koningin luisteren aandachtig naar uitleg over ecologisch tuinieren op Saba - foto: Jean Mentens

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima op Saba – foto: Jean Mentens