Het Brionplein kleurde blauw met geel - foto: Elisa Koek

Het Brionplein kleurde blauw met geel – foto: Elisa Koek

WILLEMSTAD – Muziek, kraampjes en heel veel vlaggen waren vanmorgen te vinden op het Brionplein. Al vroeg stond het plein vol met enthousiaste feestvierders voor de dertigste Dia di Bandera.


Op 2 juli 1951 kwam op Curaçao voor het eerst de eilandsraad bijeen en in 1984 werd deze dag daarom uitgeroepen tot Dia di Bandera, dag van de vlag. Behalve op het Brionplein, vonden er in verschillende wijken vieringen plaats.

Een reportage van Elisa Koek

Naast optredens van folklore dansgroepen, gaven padvinders een indrukwekkende show en ook werd er een speciaal Dia di Bandera lied gezongen. Om het Brionplein heen was ook genoeg te doen: activiteiten voor kinderen, live bands, kraampjes met eten en t-shirts van de Curaçaose vlag waren volop aanwezig.

vlaggen (640x480)


Diversiteit
De kleuren in Otrobanda waren voornamelijk blauw en geel, maar toch waren er ook andere kleuren te spotten. Vanwege het thema ‘Un bandera, un pueblo’ (een vlag, een volk) waren er verschillende vlaggen te vinden op het plein. De vlaggen symboliseren de diversiteit van de Curaçaose bevolking.


Door Elisa Koek