Helmin Wiels, afgedekt na de moord op het strand van Marie Pampoen | Foto: Dick Drayer

Helmin Wiels, afgedekt na de moord op het strand van Marie Pampoen – foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – Het wapen dat twee weken geleden in het Waaigat werd gevonden is het wapen waarmee de Curaçaose politicus Helmin Wiels is vermoord. Dat heeft het Nederlands Forensisch Instituut dinsdag bevestigd.

 
Het wapen is gevonden op aanwijzen van de partner van de schutter, Elvis K. Die heeft bekend Wiels dood te hebben geschoten op 5 mei 2013 op het strand van Marie Pampoen. Wie opdracht heeft gegeven voor de moord is nog niet bekend.

 
Bij de uitvoering van de moord waren volgens het Openbaar Ministerie zes mensen betrokken. Vier van hen zijn gearresteerd en staan begin augustus terecht voor de moord en betrokkenheid bij de moord op Wiels.

 
Twee verdachten zijn niet meer in leven. De chauffeur van de vluchtauto, Raul Martinez alias Bolle, werd op 17 mei 2013 doodgeschoten en in zee gedumpt en Luigi ‘Pretu’ Florentina, zijn moordenaar, pleegde op 7 september van dat jaar zelfmoord in een politiecel in Barber.

 
4 augustus begint de rechtzaak tegen de vier verdachten. Het Gerecht heeft vier dagen uitgetrokken voor het proces.

 
Door Dick Drayer