Komiek Andrew Dick is het lachen vergaan - archieffoto: Today

Komiek Andrew Dick is het lachen vergaan – archieffoto: Today

PHILIPSBURG – Komiek en journalist Andrew Dick is vorige week opgepakt op verdenking van verduistering van 60.000 dollar van zijn werkgever B&C Beverages. Hij blijft, zoals het er nu naar uit ziet,  in ieder geval tot vrijdag achter de tralies.

 
De rechter-commissaris oordeelde afgelopen maandag dat zijn aanhouding en inverzekeringstelling rechtmatig waren. Aanstaande vrijdag kan het openbaar ministerie de voorlopige hechtenis vorderen.

 
“Mijn client is alleen naar de rechter-commissaris geweest om vast te stellen of hij rechtmatig is aangehouden,” zegt Dick’s advocaat Cor Merx. Vrijdag is de eerste mogelijkheid voor de verdediging om schorsing van de detentie te vragen. “Mijn client heeft enorme spijt en men is bezig een of ander te regelen,” zegt Merx.

 
Indien het benadeelde bedrijf en de verdachte overeenstemming bereiken over een betalingsregeling dan zou het OM kunnen besluiten om Dick al voor vrijdag weer vrij te laten. De komiek is enige jaren geleden al eens gesnapt met het uitschrijven van ongedekte cheques.

 
Door Hilbert Haar