Partijleider Wescot-Williams verwelkomt Emil Lee - foto: Today / Leo Brown

Partijleider Wescot-Williams verwelkomt Emil Lee – foto: Today / Leo Brown

PHILIPSBURG – Emil Lee, de voormalige voorzitter van de St. Maarten Hospitality en Trade Association (SHTA) heeft maandag officieel zijn kandidatuur voor de parlementsverkiezingen op 29 augustus bekendgemaakt. Lee staat op de lijst van de Democratische Partij.

 
Dat Lee voor de DP zou kiezen was al langer bekend, maar aan de officiële bekendmaking zijn langdurige onderhandelingen voorafgegaan. Lee wil namelijk niet geassocieerd worden met onafhankelijke parlementsleden Patrick Illidge (verdacht van het aannemen van steekpenningen) en Romain Laville (tot twee keer toe een rol gespeeld in de val van opeenvolgende kabinetten) of Louie Laveist, die is veroordeeld voor omkoping.

 
In zijn rol als SHTA-voorzitter heeft Lee zich altijd sterk gemaakt voor transparantie en integriteit en die kwaliteiten wil hij terugzien in de kandidatenlijst waarvan hij deel gaat uitmaken. Lee bevestigde dat hij niet op een lijst wil staan met kandidaten wiens integriteit ter discussie staat. “Dat was niet onderhandelbaar.”

 
Openbaarheid
Lee is voorstander van openbaarheid van bestuur, ook in overheidsbedrijven. Ook wil hij vergunningen voor taxi’s en bussen publiceren. Partijleider Sarah Wescot-Williams verwelkomde Lee en speldde de DP-pin op zijn revers.

 
Overeenkomst
Lee tekende een overeenkomst waarin hij belooft niet met behoud van zetel uit de fractie te stappen. Andere kandidaten moeten ook zo’n overeenkomst tekenen. De overeenkomsten zijn overigens juridisch niet bindend, zo gaf Wescot-Williams toe.

 
Door Hilbert Haar