DJ Justin - foto Facebook-pagina Justin Lopez

DJ Justin – foto Facebook-pagina Justin Lopez

PHILIPSBURG – De politie en de arbeidsinspectie hebben het afgelopen weekeinde, tot grote woede van publiek en organisatoren, voortijdig een eind gemaakt aan een optreden van de pas negenjarige DJ Ju5tin. Het Amerikaanse jochie, afkomstig uit Bethlehem in Pennsylvania, lijdt aan een zeldzame spierziekte die zijn lever, spraakvermogen en spieren aantast.

 
De piepjonge DJ, Justin Lopez, toert clubs in Amerika met zijn ouders om geld in te zamelen voor de bestrijding van de ziekte. De autoriteiten in St. Maarten maakten zijn optreden onmogelijk.

 
Aanvankelijk zou de show in de Tantra nachtclub plaatsvinden, maar dit werd verboden omdat Justin minderjarig is en niet in zo’n gelegenheid mag komen. Vervolgens werd de show verplaatst naar een nabijgelegen restaurant. Daar grepen de politie en de arbeidsinspectie na twintig minuten in met het argument dat het optreden een overtreding van de arbeidswet zou zijn.

 
Droom
Manny Almirakis, manager van Tantra, probeerde vergeefs de autoriteiten ervan te overtuigen dat het om een liefdadigheidsvoorstelling ging. “Dit jongetje wil zijn droom waarmaken. Wat is daar verkeerd aan?”, zegt de onthutste manager. De promotors van het optreden staken 3.000 dollar in de show. Hiervan ging 1.000 dollar naar Justin’s liefdadigheidsinstelling; de rest ging op aan vliegtickets, hotelkosten en advertenties.

 
Fantastisch
Ondanks het voortijdig einde van de show, liet de jonge DJ een positieve boodschap achter op zijn Facebook-pagina. “Hartelijk dank aan iedereen die me zoveel liefde heeft getoond in St. Maarten! Ik heb het fantastisch naar mijn zin gehad. Nu is het tijd om weer naar huis te gaan.”

 
Door Hilbert Haar