Archieffoto Helmin Wiels - foto: Jamila Baaziz

Archieffoto Helmin Wiels –
foto: Jamila Baaziz

WILLEMSTAD – Tijdens een zoektocht in het Waaigat is vanochtend een vuurwapen gevonden. Er wordt onderzocht of dit wapen het moordwapen is waarmee politicus Helmin Wiels is doodgeschoten op 5 mei 2013. Dit bevestigt woordvoerder Guillano Schoop van het Openbaar Ministerie.

 
“Er is vanochtend inderdaad samen met Team magnus, het Recherchesamenwerkingsteam en Landelijk Team Onderwaterzoekingen van Nederland gezocht naar het wapen in het Waaigat”, zegt Schoop. “Onderzoek moet uitwijzen of dit het moordwapen is.”

 
Nieuwe aanwijzingen waren volgens de woordvoerder de aanleiding voor de zoekactie. Van wie deze aanwijzingen komen, kan Schoop niet zeggen. Er werd al eerder dit jaar, op aanwijzingen van de echtgenote van de vermoedelijke schutter Elvis ‘Monster’ Kuwas, zonder resultaat gezocht naar het vuurwapen in het Waaigat.

 
Door Leoni Leidel-Schenk