Logo Bondigro foto Roland Schalker

Logo Bondigro – foto: Roland Schalker

KRALENDIJK – De coöperatieve supermarkt Bondigro op Bonaire heeft nu al succes, amper zes maanden na de start. Vandaag gaan de deuren van de supermarkt weer open in een nieuwe hal aan de Kaya Industria met tien keer zoveel ruimte dan voorheen.

Roland Schalker is vorig jaar gestart met Bondigro om de consument een alternatief te bieden. Producten worden tegen een lagere prijs aangeboden. De coöperatieve supermarkt moest het verschil gaan maken. “Dat is gelukt”, zegt ondernemer Roland Schalker.

Belkis Osepa in gesprek met Roland Schalker

Ruimte
“We krijgen de spullen niet aangevoerd”, zegt Schalker. “Vaak is alles op. Soms wordt het uit mijn handen getrokken bij het uitladen.” Op de oude locatie is geen ruimte voor voldoende voorraad, er is gebrek aan parkeerplaats en de producten kunnen niet mooi worden uitgestald.
Bondigro heeft druk uitgeoefend op de andere supermarkten. Sinds de start krijgen de consumenten meer aanbiedingen van de grote supermarkten. Schalker: “We hebben laten zien dat Bonaire goedkoper kan leveren. De productprijzen worden lager. Vooral de prijzen van groente en fruit zijn stevig omlaag gegaan. Ze hebben soms zelfs prijzen in de aanbiedingen die goedkoper zijn. Dat is precies de bedoeling.”

Concurreren
De uitbreiding zat niet in de planning, maar is noodzakelijk, aldus Schalker. Bondigro zal nog meer gaan concurreren met de andere supermarkten, want de ligging is nu in dezelfde straat als Van den Tweel en Warehouse.

Door Belkis Osepa