Wnd gezaghebber Edison Rijna Foto Belkis Osepa

Waarnemend gezaghebber Edison Rijna – foto Belkis Osepa

KRALENDIJK – Waarnemend gezaghebber Edison Rijna vindt dat de commotie rondom de reis van ex-gedeputeerde Burney el Hage en eilandraadslid Ramonsito Booi naar Nederland om niks gaat. “Ze kunnen gaan en staan waar ze willen. Ik kan niet vooruitlopen op de reacties in Den Haag.”

 
Rijna zit in de delegatie van het bestuurscollege van Bonaire, die deelneemt aan de Caribisch Nederland (CN)-week. El Hage zit ook in die delegatie als adviseur en Booi gaat mee in een delegatie van de eilandsraad.

Belkis Osepa in gesprek met waarnemend gezaghebber Rijna

Deze week ontstonden op Bonaire discussies over het afreizen van Booi en El Hage naar aanleiding van de Illide-affaire tijdens het Interparlementair Koninkrijksoverleg (IPKO) in Den Haag. Booi en El Hage zijn nog steeds verdachten in de Zambezi-zaak.

 
Vergelijking
Rijna: “Booi en El Hage kunnen niet vergeleken worden met Illidge. Het gaat om verschillende gevallen. De zaak op Sint Maarten loopt nog. De andere twee zijn vrijgesproken, hoewel de rechtsvervolging niet achter de rug is.”

 
Rijna benadrukt dat gedeputeerden hun eigen adviseurs mogen meenemen (El Hage) en dat eilandraadslid Booi gekozen is door het volk. “Ik kan van geen raadslid eisen dat hij niet moet afreizen naar Den Haag. ”

 
Door Belkis Osepa