PHILIPSBURG – Een persbericht van de Kiesraad heeft het afgelopen weekeinde voor de nodige verwarring gezorgd in St. Maarten. Onder de kop ‘Vijf politieke partijen dienden verzoek in voor registratie voor de deadline’ wekte de Kiesraad de indruk dat er slechts vijf partijen aan de verkiezingen op 29 augustus meedoen.

 
Hieruit trokken alle lokale media de incorrecte conclusie dat er slechts vijf partijen naar de kiezer zouden gaan. Dieper in het persbericht meldde de Kiesraad echter dat drie partijen de registratieprocedure al hadden voltooid.

 
Partijen
Dit betekent dat er acht partijen gaan meedoen: de Democratische Partij van minister-president Sarah Wescot-Williams, de Verenigde Volkspartij (UP) van Theo Heyliger, de Nationale Alliantie van oppositieleider William Marlin, de Burgers voor Positieve Verandering (CPC) van milieuactivist Rueben Thompson, de Sociale Hervormings Partij van Jacinto Mock, de Een St. Maarten Volkspartij van Lenny Priest, de Verenigde St. Maarten Partij van Frans Richardson en de Concordia Politieke Alliantie van Jeffrey Richardson.

 
Door Hilbert Haar