Minister President wescot-Williams heft het glas op het vredesmonument. Foto Today / Leo Brown

Minister President wescot-Williams heft het glas op het vredesmonument – foto Today / Leo Brown

PHILIPSBURG – De gezamenlijke Rotary Clubs in St. Maarten hebben dit weekeinde een vredesmonument onthuld bij de bibliotheek in Philipsburg.

 
Volgens Angela Gordon, voorzitter van de Rotary Club St. Maarten Sunrise, heeft de promotie van vrede een bijzondere betekenis op Sint Maarten. “De lokale misdaadstatistieken staan bol van gevechten tussen bendes, moorden en steekpartijen op scholen.”

 
Gordon zei verder dat het monument de idealen van Rotary-grondlegger Paul Harris symboliseert, die ervan uitging dat het organiseren van vrede op lokaal niveau zou leiden tot wereldvrede. Het monument is ontworpen door Rotarian Jon Hart. Het beeldt een blauwe duif uit met een olijftak boven het symbool van Rotary International.

 
Asociaal gedrag
De onthulling van het monument werd bijgewoond door minister-president Sarah Wescot-Williams, de minister van Onderwijs en Cultuur Patricia Lourens en de minister van Openbare Werken Maurice Lake. “Zonder vrede zullen we onze doelen niet bereiken,” zei Wescot-Williams onder meer, met een verwijzing naar de verruwing in de maatschappij en de toename van asociaal gedrag.

 
Replicas
Minister Lourens vindt dat schoolkinderen dagelijks herinnerd dienen te worden aan tolerantie en vrede. Zij vroeg Rotary om mini-replica’s van het monument in de nabijheid van scholen te plaatsen.

 
Door Hilbert Haar