UNDP-chef Iwan Zunder in gesprek met de bewoners van Otrobanda | Foto: Dick Drayer

UNDP-chef Iwan Zunder in gesprek met de bewoners van Otrobanda | Foto: Dick Drayer

WILLEMSTAD – Wijkbewoners, ondernemers en organisaties in Otrobanda zijn dit weekend bij elkaar gekomen om te praten over armoede op Curaçao.

 
De komende maanden worden er onder leiding van lokale facilitators in diverse wijken op Curaçao dialoogsessies gehouden. De input van de sessies wordt gebruikt bij het maken van een nationaal ontwikkelingsplan.

Dick Drayer was dit weekend in Otrobanda en maakte de volgende reportage

 
Dat gebeurt onder leiding van de Ontwikkelingsorganisatie van de Verenigde Naties, de UNDP. Die voert op Curaçao het project ‘Kòrsou Kapasitá: inkluí hende i inspirá mente!’ uit. Eén van de doelen is om bewoners in wijken de mentale middelen te geven om hun eigen problemen aan te pakken. Daarbij hoort ook het met elkaar in dialoog gaan.

 
Geld
Volgens Iwan Zunder, programma manager bij UNDP moet de dialoog uiteindelijk ook wijkorganisaties leren geld te vinden om projecten te financieren: “Ons programma wordt betaald door de overheid en dat is anders dan in andere landen. Dat komt omdat Curaçao per hoofd van de bevolking teveel verdiend; het land komt daardoor niet in aanmerking voor ontwikkelingsgelden van de Verenigde Naties. Er is teveel geld op het eiland en om de één of andere reden komen de geldvragers niet in contact met de geldgevers. Daar ligt een rol voor UNDP, als katalysator voor wijkbewoners.”

 
Door Dick Drayer