Van links: Minister President Wescot-Williams, Minister Richardson, Angela Dekker (Usona) en wijkagent Daryl Chandler - foto Today / Leo Brown

Van links: Minister President Wescot-Williams, minister Richardson, Angela Dekker (Usona) en wijkagent Daryl Chandler – foto: Today / Leo Brown

PHILIPSBURG – Minister van Justitie Dennis Richardson opende vrijdagmiddag het wijkbureau van de politie in Cole Bay. Het bureau is de eerste van een serie van vijf die met Usona-gelden wordt gefinancierd voor een gezamenlijk bedrag van 640.000 gulden.

 
Het bureau heeft geen politiecellen, maar uitsluitend kantoren en vergaderruimtes. Het moet een ontmoetingsplaats zijn waar de buurtbewoners uit Cole Bay en Cay Bay terecht kunnen met hun zorgen en klachten.

 
Commissaris Carl John is de drijvende kracht achter het concept van de wijkpolitie. De acht agenten die in deze dienst werken, kregen een pluim van John, maar ook van Richardson. “Met heel weinig mensen doen jullie verrekt goed werk”, zei de minister. Alle wijkagenten werden ter plekke in rang bevorderd.

 
Symbolen
Commissaris John wees zijn manschappen op de betekenis van de nieuwe sterren op hun epauletten. “Dat zijn symbolen van jullie verantwoordelijkheden, geen symbolen van arrogantie.” Het politiekorps heeft plannen om wijkbureaus te stichten in vier andere wijken, in een poging het blauw dichter bij de bevolking te brengen. De reacties op de wijkpolitie zijn over het algemeen positief.

 
Door Hilbert Haar