Curtis Heyliger - foto Facebook

Curtis Heyliger – foto: Facebook

PHILIPSBURG – Het ongeluk dat op woensdagmorgen het leven kostte aan Curtis Heyliger, zoon van UP-leider Theo Heyliger en Debbie Zwanikken, blijkt een zelfmoordactie te zijn geweest.

 
De politie sprak in een persbericht van een situatie waarbij de 22-jarige bestuurder de macht over het stuur zou zijn verloren. Familieleden hebben echter bevestigd dat Curtis Heyliger, die bij zijn grootmoeder woonde, voor zijn laatste autorit een foto van kort na zijn geboorte op een tafeltje had gezet en hierbij een kaarsje had aangestoken.

 
Geen sporen
Op de L.B. Scott Road – de weg waar de jongeman zijn auto door een muurtje boorde – zijn geen sporen aanwezig die wijzen op een plotselinge koerswijziging van het voertuig. Ook zijn geen remporen zichtbaar. Dit wijst erop dat de bestuurder willens en wetens op zijn doel is afgereden.

 
“Dit was een bewuste actie”, bevestigt de diepbedroefde stiefvader van het slachtoffer, civielrecht advocaat Roeland Zwanikken. Hij vindt dat de waarheid over de situatie gepubliceerd dient te worden. Volgens de moeder van Curtis was hij manisch-depressief en nam hij geen medicijnen om dit onder controle te houden.

 
Door Hilbert Haar