Politie agenten inspecteren de totaal vernielde auto van Curtis Heyliger. Foto Today / Leo Brown

Politie agenten inspecteren de totaal vernielde auto van Curtis Heyliger – foto Today / Leo Brown

PHILIPSBURG – Tientallen condoleances overstroomden de Facebook-pagina van parlementariër en leider van de United People’s party UP Theo Heyliger, nadat vanmorgen bekend werd dat zijn 22-jarige zoon Curtis bij een eenzijdig verkeersongeluk om het leven is gekomen.

 
Minister-president Sarah Wescot-Williams en minister van Financiën Martin Hassink condoleerden Heyliger met het tragische verlies tijdens de wekelijkse persconferentie van de ministerraad, zes uur na het fatale ongeluk.

 
Wescot-Williams condoleerde namens de regering, de Democratische Partij en haar eigen familie ook de moeder van de jongeman, Debbie Zwanikken en haar echtgenoot, civielrecht advocaat Roeland Zwanikken. “Dit is de ergste nachtmerrie die ouders kan overkomen. Als je kinderen uitgaan, houd je altijd je vingers gekruist en hoopt dat ze weer veilig thuiskomen.”

 
Hoge snelheid
Curtis Heyliger reed woensdagmorgen rond 4 uur met zijn Ford Edge met hoge snelheid over de L.B. Scott road in de richting van Philipsburg. Ter hoogte van de Dollar Store boorde de auto zich in een muurtje. De auto ging dwars door de muur heen, ramde en vernielde een gazebo en kwam tegen een geparkeerde auto tot stilstand. Hij overleed ter plekke.

 
Geen remsporen
De oorzaak van het ongeluk is vooralsnog onduidelijk. Op het traject van de weg naar de plaats waar de auto het muurtje doorboorde zijn geen remsporen aangetroffen.

 
Door Hilbert Haar