Politieagenten lopen naar het RCN-gebouw Foto Belkis Osepa

Politieagenten lopen naar het RCN-gebouw – foto Belkis Osepa

KRALENDIJK – De politievakbond NAPB-BES geeft niet op en blijft vechten tegen de voorgestelde salarisharmonisatie. Nog steeds heeft de Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN), werkgever van de ambtenaren op Bonaire, Sint Eustatius en Saba, geen gezamenlijk cao-akkoord kunnen sluiten met de bonden.

 
Op vrijdagmiddag marcheerde een groep politieagenten naar het kantoor van de RCN. In een brief vraagt de politievakbond meer tijd om verder te onderhandelen. Het schijnt dat de NAPB-BES de enige bond is die nog overstag moet gaan.

Een reportage van Belkis Osepa

De andere ambtenarenbonden ABVO, STRAF/ACOM/ACP en WICSU overleggen nog intern. Maar volgens RCN-directeur Sybren van Dam zijn er indicaties dat die bonden akkoord willen gaan met het nieuwe voorstel voor salarissen en secundaire arbeidsvoorwaarden.

 
Achteruit
Van Dam: “Ik snap het standpunt van de politie en ik snap dat we niet voldoende dicht bij elkaar zitten. Het is lastig, anders waren we allang tot een overeenstemming gekomen.” Bestuurslid van de NAPB-BES Steven Senior hoopt dat de partijen elkaar kunnen vinden in de komende tijd. “Ons knelpunt is de nieuwe salarisschalen. We gaan er op achteruit.”

 
Door Belkis Osepa