Gracita Arrindell omringd door Parlatino gedelegeerden - foto Today / Leo Brown

Gracita Arrindell omringd door Parlatino gedelegeerden – foto: Today / Leo Brown

PHILIPSBURG – Drie commissies van het Latijns-Amerikaanse parlement Parlatino zijn in Sint Maarten bijeen. Hoewel 60 tot 90 gedelegeerden werden verwacht, waren slechts 30 aanwezig bij de openingsceremonie op donderdagmorgen.

 
Vooral parlementariërs uit Sint Maarten schitterden door afwezigheid. Alleen parlementsvoorzitter Gracita Arrindell en de parlementsleden Frans Richardson en Dr. Lloyd Richardson gaven acte de présence.

 
Toch zei Arrindell in haar toespraak dat de opkomst “aangeeft dat u uw werk in het Latijns-Amerikaanse parlement serieus neemt.” Later dit jaar viert Parlatino haar 50-jarig bestaan in Panama. Arrindell zei dat ze voor die gelegenheid enkele leden van Sint Maarten’s Jeugdparlement mee zal nemen.

 
Realiteit
Ze wees haar voornamelijk op de hub-functie van Sint Maarten in de regio en het belang om het eiland in internationale fora te profileren. “Zoals u weet zijn we een integraal onderdeel van het Koninkrijk der Nederlanden. Prinses Beatrix was hier de afgelopen dagen voor de debatten in het Koninkrijksjeugdparlement. Ondanks deze banden met het moederland is onze realiteit ook hier in Latijns-Amerika. Er wonen hier heel veel mensen die afkomstig zijn uit de landen die u vertegenwoordigt.”

 
De commissies die vandaag verder vergaderen hebben van doen met politieke, gemeentelijke en integratie zaken, met economische zaken en externe schulden en met energie en mijnen.

 
Door Hilbert Haar