Surinaamse leerlingen NOS Foto: Belkis Osepa

Surinaamse leerlingen NOS – foto: Belkis Osepa

KRALENDIJK – Ook Surinaamse eindexamenleerlingen zijn op Bonaire om de Nederlandse staatexamens af te leggen. De NOS Scholengemeenschap in Suriname verblijft voor het derde achtereenvolgende jaar op het eiland.

 
Zestien leerlingen van de NOS Scholengemeenschap, een groep ouders en examencoördinator Lucil Dijksteel lopen de zes gehuurde huizen op een resort in en uit. De keuze voor Bonaire is min of meer voor de hand liggend, zegt Dijksteel. “Het is dichterbij, het klimaat is gelijk aan dat van Suriname en het is makkelijker voor de ouders om mee te komen.”

Een tafelgesprek met de school, ouder en leerling

Niet alleen eindexamenleerlingen van Curaçao en Suriname kiezen voor Bonaire. Op het eiland verblijven de afgelopen weken ook studenten uit Aruba en uit de regio.

 
Vertrouwd
“Het is een behoorlijke investering”, zegt moeder Peggy-Ann de Bruin. “Het kost geld en er komt heel veel organisatie bij kijken.” Ze hoopt dat het in de toekomst wel mogelijk is om het examen in Suriname te doen. “Het is daar toch het meest vertrouwd en prettig voor de kinderen.”

 
Door Belkis Osepa