VMBO klas 4C Foto Belkis Osepa

VMBO klas 4C Foto Belkis Osepa

KRALENDIJK – De examensfeer is te proeven in Landhuis Wanapa op Bonaire, waar tweeëndertig leerlingen van het Curaçaose Vespucci College verblijven om mee te doen aan de schriftelijke Nederlandse staatsexamens.

Voor de school én leerlingen is het een opgave om in groepjes heen en weer te vliegen tussen Curaçao en Bonaire. Dat doen de eindexamenleerlingen af en aan tot 28 mei wanneer het eerste tijdvak achter de rug is.

Een reportage van Belkis Osepa

In juni volgt het tweede tijdvak van het examen. Vespucci College heeft geen keuze, zegt docente Barbara van den Woude. Samen met een aantal collega’s begeleidt ze de leerlingen op Landhuis Wanapa. De school kiest voor Bonaire omdat het Nederlands grondgebied is.

 
Gezellig
Klas 4C die het VMBO-eindexamen doet, vindt het wel fijn om weg van huis te zijn tijdens het examen. “Dan zitten mijn ouders niet zo aan mijn hoofd te zeuren. Hier is het gezellig.” De een zou thuis opgesloten zitten in zijn kamer, de ander mist zijn eigen bed wel.

 
Door Belkis Osepa